Alex & ik

 

Alex & ik gaat over mijn dochter Alex. En ook een beetje over mij. Alex is een meisje zoals zoveel andere kleine meisjes maar voor mij is ze het allerbijzonderste meisje dat er is. Ze kan me knuffelen en kussen maar ze kan me ook schoppen en slaan. Ze kan me verrassen en vertederen maar ze kan ook vermoeien en irriteren. Met Alex is elke dag anders.

 

Ik begon met het maken van  Alex & ik toen ik merkte dat  ik de dingen die zij deed en wat ik met haar had meegemaakt ging vergeten. Kleine alledaagse dingen die onlosmakelijk met haar verbonden waren verdwenen stilletjes en onopgemerkt naar het verleden. Soms ontgroeide ze iets of leerde ze ergens op een andere manier mee om gaan. Sommige dingen verdwenen omdat ze fysiek sterker werd of omdat ze zich emotioneel ontwikkelde. Van al deze dingen die verdwenen onthield ik er maar enkele omdat er zoveel nieuws voor in de plaats kwam.

 

Die kleine momenten wil ik vastleggen in Alex & ik. Voor mijzelf en voor Alex. En misschien voor andere ouders die in de verhaaltjes van Alex & ik iets van hun eigen, allerbijzonderste kind herkennen.

 

Alex & ik wordt getekend en geschreven door Elmer de Gruijl. Wil je meer weten? Stuur een e-mail met je vraag naar elmer@alexenik.nl.

Elmer de Gruijl. Wil je meer weten? Stuur een e-mail met je vraag naar .

Alex & ik wordt getekend en geschreven door Elmer de Gruijl. Wil je meer weten? Stuur een e-mail met je vraag naar .